Mijn naam is Mineke van den Ban - Bakker. Ik Ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik ben een enthousiaste, reislustige, creatieve ondernemer, met oog voor de mooie dingen om ons heen. Door te reizen doe ik veel inspiratie op en ik laat dit terugkomen in de woonaccessoires die ik maak.

Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik creatief bezig. Mooie dingen maken van stof, kant en kralen. Na de lage en middelbare school ben ik gaan studeren aan het CIBAP in Zwolle. Ik heb een studie beschermings-, afwerkings- en presentatie gedaan.

Na mijn studie ben ik een wereldreis gaan maken. Tijdens deze reis zag ik de mooiste landschappen, kwam ik in contact met bijzondere culturen en inspirerende  mensen. Het reizen werd een passie. Na deze reis zouden er veel meer volgen.  

De behoefte ontstond om het creatieve wat in mij zit te combineren met alle inspiratie die ik tijdens mijn reizen heb opgedaan. Belangrijk vind ik om kwalitatief hoogstaande materialen te gebruiken bij het maken van mijn collectie.                  

Waarom Katoomba Design?     

Katoomba is naast een prachtige plaats in het zuid-oosten van Australië, ook de Aboriginal naam voor "glanzend vallend water". Vallend water is altijd anders. Als de zon er op schijnt, zie je de mooiste kleuren en patronen. Iets wat ik ook terug wil laten komen in de producten die ik maak.